zondag 13 februari 2011

Recencie Shooting Star Kinda Muzik

Shooting Star

Jacques Mees sings Bob Dylan - Aardige hommage aan Bob Dylan.

CD, Eigen beheer/eigen beheer

Tekst: Machiel Coehorst

Publicatiedatum: 05 februari 2011



En profil heeft hij wel iets van zijn grote voorbeeld, zo blijkt uit de foto op de achterkant van de cd. Op Shooting Star brengt Jacques Mees een hommage aan Bob Dylan, die in mei zeventig jaar wordt. Het pleit voor de Tilburger dat hij niet gekozen heeft voor de meest voor de hand liggende liedjes, met uitzondering misschien van 'One More Cup of Coffee' en 'Don't Think Twice, It's Allright'.



Jacques Mees put op Shooting Star uit een halve eeuw Dylan-historie; zowel nummers uit de begintijd als meer recent werk komen voorbij. De Brabander beschikt over een prettig gruizige stem en heeft een prima begeleidingsband verzameld. Het gezelschap beperkt zich in de twaalf covers niet enkel tot imitatie van de meester; er is wel degelijk sprake van een eigen interpretatie. De cd in zijn geheel ademt echter wel de geest van Dylan.



De toonzetting neigt iets vaker naar country dan naar folk, met name door het gebruik van de pedalsteel. Het mooist zijn de bewerkingen van 'One More Cup of Coffee', 'Hollis Brown' en 'As I Went Out One Morning'. Prettig is de tweede stem van Alice Vermeulen. Dankzij de eigen inkleuring door Mees en consorten en de instrumentale variatie is Shooting Star ook voor niet-liefhebbers van Bob Dylan prima genietbaar.